CZ

Hoe kijkt een andere arts er tegenaan?
Een second opinion, de mening van een andere arts, kan veel van uw twijfels wegnemen.

Een operatie of behandeling is vaak ingrijpend. Misschien twijfelt u over de diagnose of voorgestelde behandeling. De mening van een andere arts kan u dan helpen om meer zekerheid te krijgen.

Wat doet CZ?

U hoeft niet ernstig ziek te zijn om van deze gratis dienst gebruik te maken. Een second opinion is een patiëntenrecht. Als u belt met CZ Zorgservice, krijgt u een deskundig medewerker aan de lijn. Deze kan u uitleggen hoe u een second opinion kunt regelen.

Wat hebt u eraan?

Patiënten krijgen vaak meer zekerheid over de vraag of alle opties met betrekking tot de behandeling of de diagnose zijn bekeken: is een operatie echt nodig, zijn er andere behandelmethoden, klopt de diagnose? Een second opinion kan de patiënt én de specialist nieuwe inzichten brengen of juist de bevestiging geven dat het ingezette behandelplan en de gestelde diagnose de juiste zijn.

Een second opinion valt onder het eigen risico. Zijn de totale kosten hoger dan het eigen risico? Dan krijgt u de rest van deze second opinion vergoed. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.