Second Opinions

Over het algemeen geldt voor second opinions het onderstaande.

pexels-photo-127873

Wat is een second opinion?

Bij een second opinion (tweede mening) legt u de gestelde diagnose of voorgestelde behandeling van een arts voor aan een tweede arts. Deze tweede arts is onafhankelijk en werkzaam op hetzelfde specialisme of vakgebied als de eerste geconsulteerde arts.

U kunt een second opinion vragen als u met betrekking tot de behandeling voor een belangrijke beslissing komt te staan of als u twijfelt over een diagnose of behandeling. Ook kan het voorkomen dat uw behandelend arts voorstelt de mening van een andere arts te vragen.

Wanneer heeft u recht op een second opinion?

U heeft over t algemeen recht op een second opinion als:

  • Uw eerste behandelaar u een verwijzing geeft voor een second opinion, en
  • De second opinion gaat over de geneeskundige zorg die u heeft besproken met de eerste behandelaar, en
  • Als u met de second opinion terugkeert naar de eerste behandelaar. Deze houdt de regie over de behandeling.

Wie kan een second opinion aanvragen?

Een second opinion kan worden aangevraagd door:

  • Uzelf
  • Uw huisarts
  • Uw behandelend specialist

Wat wordt vergoed van een second opinion?

Over het algemeen wordt 100 % van de kosten van een second opinion vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten, afhankelijk of er sprake is van gecontracteerde zorg of niet. CardioExpert heeft momenteel geen contracten met de ziektekostenverzekeraars. Het is dus wel zaak dat u met uw ziektekostenverzekeraar overlegt of het consult en/of onderzoek bij CardioExpert wordt vergoed. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

NB: alhoewel de meeste zorgverzekeraars vermelden dat 100 % van de kosten worden vergoed, betekent dit over het algemeen nog wel, dat u zelf de kosten moet dragen verbonden aan de wettelijke eigen bijdrage. Alleen een second opinion bij een medisch specialist of (indien u een tandartsverzekering heeft) een tandarts wordt vergoed. Een psycholoog, sportarts of huisarts is geen medisch specialist. Second opinions over de mate van arbeidsongeschiktheid worden niet vergoed.

Copyright © 2024 Cardioexpert - website ontwikkeld door: 302 online applicaties