Cardiologisch advies bij duiken

Kan je duiken na een hartinfarct? Met een ritmestoornis?

duikers

Bij Cardioexpert kunt u terecht als er een cardiologisch probleem is ten aanzien van duiken. Kun je duiken na een hartinfarct? Met een ritmestoornis? Met een pacemaker? Voor al deze en andere vragen kunt u terecht bij Cardioexpert. Cardioexpert bezit niet alleen cardiologische expertise, er is ook expertise op het gebied van de duikgeneeskunde. Zowel Rienks als Bucx zijn ervaren scuba duikers. Rienks heeft in 2011 heb ik het diploma "Arbeid onder overdruk" ("Duikerarts A") gehaald. Hij is ook consulent van het Duikmedisch Centrum (DMC) van de Koninklijke Marine te Den Helder geweest, waarbij hij veel heeft geadviseerd over duikers met hartafwijkingen en duikers met duikongevallen.

Beroepsduikers

Beroepsduikers worden wettelijk gekeurd volgens de normen uiteengezet in de " Fitness to Dive Standards. Guidelines for Medical Assessment of Working Divers" van de European Diving Technology Committee (EDTC).

Recreatieve duikers

Er zijn geen wettelijk bepaalde normen voor recreatieve duikers. Duikers, aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) worden gekeurd volgens de "Keuringsrichtlijnen Sportduiken" van de Nelos-NOB, (Utrecht, 2001). Er is ook veel andere literatuur waarin richtlijnen en aanbevelingen worden gegeven. Voor wat betreft de keuringseisen cardiologie kan worden verwezen naar het hoofdstuk Cardiologie van Rienks in het boek Duikgeneeskunde , theorie en praktijk (JJ Brandt Corstius, SM Dermout, L Feenstra, ed, 2006).
Voor verdere informatie zie het kopje "Expert Center"

Copyright © 2024 Cardioexpert - website ontwikkeld door: 302 online applicaties